2020 m. Rugpjūčio rezultatai

Rugpjūčio mėnesį ir toliau nuosekliai investavau į seniau pasirinktas klases: fondus, akcijas, P2P, tad fondų pirkimai visiškai tradiciniai:

Baltijos šalių biržoje atkreipiau dėmesį į dividendinį Baltic Horizon fondą, ir įsigijau jo pirmąjį vienetą ir ketinu po truputį pirkti ir toliau. Visi sandoriai:

JAV biržose beveik visi pirkimai buvo planiniai, išskyrus Teslos akcijas, kurių nusipirkau iš karto po splito spekuliatyviniais tikslais:

Toliau P2P rezultatai, kurie sumoje buvo neblogi:

Tačiau atkreipiau dėmesį į Finbee, kurios pagrindinio puslapio ir siunčiamų „Dienos suvestinės” laiškų kopijas pasidarau kiekvieno mėnesio gale:

2020-06-30
2020-08-03 (atitinka liepos galą)
2020-08-31

2020-07-31
2020-08-31

Jeigu skaitėte rezultatų postus seniau, tai matėte kad Finbee generavo nemažiau 10% metinio augimo kiekvieną mėnesį, ka +- rodo ir laiškuose rašomos „uždirbamos palūkanos”, tačiau paskyros vertė ir pelnas per du mėnesius paaugo atitinkamai tik 1,48 ir 1,37 euro, kas leidžia matyti kad tikras pelnas toli nėra toks geras kaip skelbiama. Kodėl taip yra? Neįsigilinus į tai, kaip skaičiuoja paskyros vertė manyčiau, kad dalis paskolų buvo „nustumta” į „defaultinusių” kategoriją ir jų vertė yra automatiškai mažesnė, tačiau kitos paskolos generuoja pajamas. Blogybė čia yra tame, kad pajamų mokestį reikia mokėti nuo gautų dividendų ir nesvarbu, kiek paskolų „strigo” ir tapo nemokiomis ty. neaišku kada ir išvis grąžins pinigus.

Sumoje mėnesio pelnas atrodo maždaug taip:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.