2023 metų p2p platformų rezultatų apžvalga

Pateikiu 2023 metų tarpusavio skolinimo ir sutelktinio finansavimo platformų rezultatus, kurie gauti skaičiuojant gautas pajamas ir įdėtas lėšas. Labai dažnai platformų pateikiami skaičiavimai dėl vienokių ar kitokių priežasčių yra geresni, nei gaunami realiai. Platormas padalinau į grupes pagal jų veikimo modelį ir aksivaizdžiai galima matyti, kad rezultatai šiose grupėse skiriasi.

Nustebino Swaper platformos itin geri rezultatai, tačiau vidutinis mėnesio portfelis buvo mažas, todėl didelės įtakos dėl to nebuvo. Tačiau verta įdėmiau sekti šią platformą, ir galbūt šiek tiek padidinti portfelį.

Atskiro paminėjimo nusipelno DoFinance platforma, kuri nusprendė nutraukti veiklą kaip p2p platforma, dalinai grąžino ten turėtus pinigus ir nesileido į platesnes kalbas. Todėl ten patirtas nedidelis likusio kapitalo nuostolis ir toliau jos rezultatais šiame bloge nebebus dalijimasi.

Bendras vidurkis suskaičiuotas pagal kiekvienos platformos „svorį”, todėl jis artimas SAVY ir Paskolų Klubo platformoms, nes jos turi didžiausius portfelius

Sutelktinio skolinimo segmente vis dar geru rezultatu nustebino HeavyFinance, kurioje gan didelė paskolų dalis vėluoja ir ten beveik neinvestuoju į naujus projektus

LetsInvest nusipelno būti paminėta, nes ją naudoju nepilnus metus, įdėta suma nedidelė, terminai nemaži, todėl (gautinas) pelnas iš jos nukeltas į ateitį.

Iš blogosios pusės paminėjimo nusipelno Housers platforma, kuri nors ir yra veikianti, skelbianti naujus projektus, tačiau prastai dirbanti su vėluojančiais projektais ir „į minusą”pardavusį vieną mano turėtą projektą ir nelabai dirbanti dėl kitų.

Taip pat EstateGuru, kurioje vėluoja/nemoka dauguma paskolų. Įdomu, kaip platforma sugebės tvarkytis su vėlavimais, akivaizdu, kad jokių naujų projektų nefinansuosiu ten, o atgaunamas lėšas tik atsiemu.

Keletą platformų naudoju jau 3-4 pilnus metus tad greitu metu žadu pasidaryti pasilyginimą, kaip atrodo rezultatai metai iš metų.

Jei kažkas sumanėte pabandyti, kurią nors pltaformą, galite užmesti akį į bonusų puslapį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.